Pressupostos participatius

La participació ciutadana ha emergit amb força en els últims anys en un context polític i social complex, on els reptes socials requereixen no només de polítiques públiques per a la ciutadania, sinó de la implicació activa de la mateixa en el seu disseny i implementació.

L’àmbit local, donada la seva proximitat amb la ciutadania, és l’espai idoni per posar en marxa instruments que permetin la intervenció de la ciutadania i les entitats ciutadanes en processos de debat i d’elaboració de polítiques públiques.

En aquest context l’Ajuntament de Sils aposta per un model de participació reconegut en el Reglament Orgànic Municipal i de Participació Ciutadana, incentivant la participació del ciutadà individual, dissenyant processos puntuals i tangibles, i reconeixent la proximitat, el diàleg i el consens com a valors afegits a una política participativa.

 • Pressupost participatiu 2019

  Podeu trobar tota la información referent al desenvolupament del procés del pressupost participatiu al següent enllaç. Podeu consultar l’estat d’execució de les propostes en el següent enllaç del portal de participació.

 • Pressupost participatiu 2020

  FASE 1: Del 25 d’octubre al 4 de novembre de 2019, totes les persones que viviu i/o treballeu al municipi ens podeu fer arribar les vostres propostes a través del formulari d’aquesta plana web. FASE 2: Del 4 a l’11 de novembre de 2019 es realitzarà la validació tècnica de les propostes rebudes. FASE 3: Votació final. De l’11 al 18 de novembre. FASE 4: Execució de les propostes guanyadores. Les propostes per l’edició del Pressupost Participatiu 2020 es van poden presentar mitjançant la fitxa de projectes des del 25 d’octubre fins al 4 de noviembre de 2019. Les propostes podíen fer referència a qualsevol tipus d’àmbit de competència municipal (cultura, esports, urbanisme,…) i no sobrepassar els 72.000€. Per més informació sobre la tipologia de les propostes podeu consultar els Condicionants tècnics. Altres aspectes a tenir en compte:

  • Les propostes presentades que ja s’estiguin realitzant o estiguin previstes d’executar de manera ordinària no se sotmetran a votació ciutadana, perquè es duran a terme al marge del procés de participació.

  Registres municipals on es poden lliurar els projectes:

  Registres municipals on es poden emetre els vots:

  • A través del formulari habilitat a tal efecte. Podeu consultar el llistat detallat de propòstes vàlides en el següent enllaç.

  Altres documents: