Novetats serveis residus

En els dies vinents rebreu a la bústia una carta explicativa de les novetats dels serveis de gestió de residus i neteja viària de Sils pel 2024 i que us detallem a continuació:

El rebuig ha passat a ser quinzenal:
A Sils i Les Mallorquines el recullen les nits dels dimarts cada quinze dies, compartit amb el paper i cartó.
A Vallcanera, Les Comes i King Park el recullen les nits dels diumenges cada quinze dies, compartit també amb el paper i cartó.

Els residus sanitaris es manté la recollida cada dia que hi ha serveis, excepte quan toca vidre, i per evitar confusions, a partir de l’1 de febrer cal senyalitzar-los amb una etiqueta homologada que us hem fet arribar a les bústies (excepte zones veïnals amb contenidors comunitaris i disseminats) i, quan us en calguin més, en podreu obtenir (com calendaris) a l’Ajuntament, deixalleria, Centre Cívic de Sils i local social de Les Comes.


Encetem un nou servei de proximitat a Vallcanera i Les Comes amb nous punt de recollida d’oli vegetal usat, piles i càpsules de cafè a l’àrea d’emergència de Vallcanera i al local social de Les Comes. Recordeu que l’oli vegetal ha d’anar dins d’envàs de plàstic i l’oli de motor s’ha de portar a la deixalleria.

Agilitzem la resposta a les incidències ciutadanes comunicades a través de l’App Línia Verda i al correu laselvarecicla@noraselva.cat i amb un nou servei de gestió d’incidències cada dimecres.

Incentivem la recollida de trastos voluminosos cada primer i tercer dimecres de mes, trucant abans a NORA al telèfon 872 012 018 (de 9:00 a 15:00 h).

Augmentem un 5% les bonificacions sobre la taxa d’escombraries que és de 117 €/semestrals: descompte del 17% per utilitzar la deixalleria (6 visites anuals, una mínima per trimestre), descompte del 17% per fer compostatge (demanar a l’Ajuntament abans del 31 de gener) i descomptes per motius socials i familiars (consultar condicions a l’Ajuntament de Sils).