Biblioteca

Biblioteca municipal “Jaume Marquès i Casanovas”

Travessera de la Rambla, 8. Baixos. 17410 SILS

HORARI:

  • Matins: dimarts i dijous de 10 a 13h
  • Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20:00h

Si voleu consultar la disponibilitat de qualsevol document podeu accedir al catàleg ARGUS
http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/
També es podrà consultar-ne la disponibilitat:
per 📞 al 972 162 200
per 📧 a biblioteca@sils.cat

RETORNS:

  • Personalment a la biblioteca
  • A través de la bústia de retorns 24h

Servei de bústia de retorn: Bústia externa de la nova Biblioteca, Travessera de la Rambla, núm. 8, al costat del portal d’accés als pisos.

Responsable: Paula Otero Rista

Telèfon: 972 168 200

Whatsapp: 662 699 537

Correu electrònic: biblioteca@sils.cat

Pàgina Web: http://www.bibgirona.cat/biblioteca/SILS

Pàgina de Facebook

Pàgina d’Instagram @BiblioSils


Història

La biblioteca Jaume Marquès i Casanovas de Sils va entrar a formar part de les Biblioteques Públiques de Catalunya l’any 1935, però ja anteriorment l’Ajuntament disposava d’una subscripció a l’Enciclopèdia Espasa. L’any 1935 amb la formació d’aquesta nova biblioteca, es van fer una sèrie de compres de llibres i de donacions com, per exemple les de Francesc Cambó i Joan Estelrich, actualment pertanyents al Fons Antic, part del qual encara es conserva a l’Arxiu Municipal.

Entre els llibres que va incorporar la Biblioteca s’hi podien trobar els Manuals Gallach d’Espasa-Calpe, part de la Col·lecció Barcino o de la Biblioteca Literària, volums de la col·lecció de Clàssics grecs i llatins de la fundació Bernat Metge, entre d’altres. Després d’aquests inicis i amb l’augment del fons de llibres, la Biblioteca rebé el nom de Jaume Marquès i Casanovas, en honor de l’erudit canonge gironí que havia iniciat algunes investigacions sobre Sils, fet que passà força desapercebut per a la població.

Després de diversos canvis d’emplaçament dins de l’edifici que actualment acull la seu de l’Ajuntament, acabà per ocupar l’ala Est de la primera planta. D’aquesta manera, disposà d’uns 115 m2, amb una capacitat de més de 15.000 volums.

Actualment, i des del passat 29 de gener de 2019, la biblioteca es troba emplaçada en un nou establiment situat als baixos de la Travessera de la Rambla, 8 del municipi de Sils. Aquest nou edifici que acull la col·lecció de la que fins ara era la Biblioteca Municipal “Jaume Marquès i Casanovas”, anomenada ara “Aula de Lectura i espai polivalent”, compta amb la col·lecció de llibres, revistes i material audiovisual i sonor, periòdicament ampliat. La nova seu disposa de 300 m2 amb dues seccions diferenciades: una sala destinada a l’ús del públic adult, i l’altra a l’ús del públic infantil. S’ha ampliat, a més de l’espai destinat a la biblioteca municipal que permet encabir amb molta més comoditat tots els esdeveniments d’extensió bibliotecària i de foment de la lectura que s’organitzen periòdicament, el nombre d’ordinadors destinats tant a ús intern del personal, com a l’ús dels usuaris.

Les novetats bibliogràfiques i les recomanacions, són publicades periòdicament al web de la biblioteca www.bibgirona.cat/biblioteca/SILS, a la pàgina de facebook i a la revista local Quadern de Sils.

La biblioteca és de titularitat municipal i està integrada dins del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.


Serveis que ofereix

Informació
La biblioteca és un centre local d’informació i us podrà assessorar sobre el funcionament i el fons de què disposa, així com de la possibilitat de préstec interbibliotecari.

Informació sobre la plataforma e-Biblio Catalunya de préstec de documents i continguts digitals

Consulta
Tothom pot accedir lliurement a la biblioteca i consultar el seu fons sense cap tipus de requisit.

Carnet

El Carnet és personal i intransferible.
El Sistema de Lectura Pública estableix el reconeixement de carnets entre biblioteques públiques segons el qual, la ciutadania, amb el carnet de la biblioteca d’ús habitual, pot utilitzar qualsevol altra biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
El titular del carnet és l’únic responsable del seu ús i dels documents prestats.

Activitats

La biblioteca promou i acull activitats culturals i de foment de la lectura obertes a tothom:
Clubs de lectura: de narrativa, teatre -inclou sortides al TNC-, juvenil i infantil. Hores del conte i Tallers. Visites escolars. Formacions TIC 

Connexió a internet
Des de la biblioteca podreu navegar per la xarxa i rebre/enviar correus electrònics.

Què podeu trobar en el nostre fons?

Actualment tenim:

  • Més de 10.000 llibres de totes les temàtiques
  • DVD (pel·lícules de gèneres diversos)
  • CD de música
  • Quatre diaris (El Punt, La Vanguardia, El País i Diari de Girona)
  • 61 publicacions periòdiques de temàtica molt diversa i en diversos idiomes dirigides a públic adult i a infants.

Com el podeu consultar?

Podeu consultar el nostre fons a través del Catàleg Col·lectiu de la Lectura Pública. Al desplegable que us apareixerà cal que escolliu el municipi de Sils.

Si a la biblioteca no trobeu la informació que cerqueu podeu consultar el Catàleg col·lectiu del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i localitzar el document en una altra biblioteca i en cas de disponibilitat sol·licitar-lo en préstec interbibliotecari.