Festes

 • Calendari de festes i actes culturals

  Cliqueu sobre l’enlla莽 per consultar l’agenda

 • Resum dels actes principals

  Carnaval Rua de comparses i carrosses pel centre del poble de Sils. La rua acaba al pavell贸 on s’entreguen els trofeus i s’acaba la festa amb m煤sica.

   

  Aplec de Les Ofrenes

  Diumenge abans de Rams a Vallcanera i divendres abans de Rams a Sils. Descobriu el sentit d’aquesta festa en l’apartat de tradicions.

   

  Joc del Catxo

  Diumenge de Pasqua de Resurrecci贸. Descobriu aquest joc a l’apartat de tradicions.

   

  Joc dels ous

  Dimarts de Pasqua. Descobriu aquest joc a l’apartat de tradicions.

   

  Aplec de Sils

  Acte central de l’activitat sardan铆stica a Sils. L’any 2014 va complir 50 edicions. L’organitza l’Associaci贸 Sardanista Francesc Mas Ros de Sils. Tradicionalment, se celebra el tercer diumenge d’abril, per貌 aquest 2022 se celebrar脿 el dia 4 de setembre.

   

  Sant Jordi (23 d鈥檃bril) Pels volts de Sant Jordi celebrem el Concurs de Narraci贸 Curta de Sils, del qual al 2014 vam celebrar la 25a edici贸.

   

  Exposici贸 de Flors i Fira d鈥檋erbolaris i artesans de Sant Pon莽 (tercer diumenge de maig) L鈥橢xposici贸, que aquest 2022 celebra la 54a edici贸, vol contribuir a l’arribada de la primavera amb un esclat de plantes. 脡s una exposici贸 oberta a la participaci贸 popular i per aix貌 al final de la jornada es fa un repartiment de premis a les diferents categories de flors, i aquells que aconsegueixen elaborar el millor rac贸 floral. Pel que fa a la Fira, 茅s una tradici贸 molt popular, lligada al m贸n de l鈥檃gricultura, que t茅 com a objecte la veneraci贸 de Sant Pon莽. Cal destacar que en aquesta diada es ballava una antiga dansa tradicional, la Rua, que 茅s una mena de corranda en la qual es creuen les mans per davant i es salta espont脿niament. Els nens i nenes del poble de Sils tamb茅 realitzaven una capta per les cases de pag猫s tot cantant la can莽贸 de la Cuca Fera.

   

  Homenatge a la Vellesa

  1 de maig. Donem gr脿cies a la gent gran del poble per tot el que han fet i per l’exemple que representen pel nostre jovent.

   

  Llotja de l鈥橝utom貌bil i de la Moto Antiga

  Primer cap de setmana de juny. Fira de cotxes i motos antigues que compta amb m茅s de 25 edicions. Tamb茅 茅s possible trobar-hi peces antigues automobil铆stiques.聽 L’organitza Col路lecci贸 d鈥橝utom貌bils de Salvador Claret.

   

  Festa Major de Vallcanera

  Per la Mare de D茅u d’agost es celebra la festa major del poble de Vallcanera, per b茅 que la tradicional s’esqueia el 24 d’agost, dia de Sant Bartomeu.

   

  Festa Major de Sils

  La tradicional s’esqueia l’煤ltim cap de setmana de setembre (27 de setembre, dia dels patrons Sants Cosme i Dami脿). Actualment es celebra tamb茅 una festa major d’estiu el segon cap de setmana de juliol.