Centre Cívic de Sils

 • Presentació del centre cívic de Sils

  El Centre Cívic de Sils és equipament municipal destinat a la cultura, l’educació i l’oci. És espai de trobada que el municipi posa també al servei del teixit associatiu. Disposa de sales adaptades per a tot tipus d’activitats i d’una cafeteria.

  Des del Centre Cívic, l’Ajuntament, així com altres administracions públiques i entitats privades, ofereixen multitud de serveis. També intentem oferir un ventall variable d’activitats educatives i lúdiques, ja bé siguin promogudes directament per l’Ajuntament o bé per les associacions del municipi.

  El centre cívic de Sils és també la seu de l’Espai Jove (Punt d’informació juvenil), que depèn de l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Sils. Podeu sol·licitar atenció presencial a través del mòbil 638924686 i dels correus joves@sils.cat i dinamitzador@sils.cat.A l’espera de noves mesures del Procicat, l’Espai jove romandrà temporalment tancat.

  Des del Centre Cívic de Sils també es planifiquen diverses festes tradicionals, actes culturals i esdeveniments solidaris (diverses de diverses festes i actes culturals i populars com el Carnestoltes, el Concurs Literari, la Festa d’Homenatge a la Vellesa, l’Exposició de Flors, la programació d’estiu i la Diada Nacional de Catalunya, entre d’altres) que difonem a través de l’agenda anual del web municipal.

  El municipi també disposa d’un segon Centre cívic al poble de Vallcanera, així com d’una sala polivalent amb escenari anomenada Sala Cultural la Laguna, que tenen les mateixes finalitats i són gestionades pel mateix personal municipal del Centre Cívic de Sils.

  On i com trobar-nos Ens trobareu al carrer Vidreres, 1, 17410, Sils (veure-ho en un mapa). Estem oberts de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00h i de 16.00 a 19.00 h. És possible que durant els períodes d’estiu, nadal i setmana santa, aquest es vegi alterat. El nostre telèfon és el 972853913 i la nostra direcció de correu electrònic centrecivicsils@sils.cat. En cas que vingueu i no ens hi trobeu podeu deixar el vostre encàrrec i dades de contacte al personal de la cafeteria.

  Consulteu l’aforament.

  L’ús del Centre cívic de Sils està sotmès a taxes, de les quals les associacions municipals estan exemptes de pagament.

  Ordenança 22.01 Taxa per la prestació de serveis mitjançant la utilització de les instal·lacions municipals.

 • Quines activitats i serveis es fan?

  El Centre Cívic de Sils és un espai de trobada que el municipi posa al servei del teixit associatiu per desenvolupar-hi activitats culturals, educatives, lúdiques i associatives, a més de diverses atencions i assessoraments.

  Activitats El Centre Cívic ofereix un ventall d’activitats, algunes promogudes per l’Ajuntament i les altres que són gestionades directament per les entitats del municipi.  Un cop iniciades les classes, a les quals us heu de preinscriure a través del personal del Centre cívic de Sils -si són organitzades per l’Ajuntament- o a través de les Associacions si són elles les promotores de les mateixes. En ambdós casos, us haureu de guiar pel calendari escolar municipal.

  Escola de Música el Centre Cívic de Sils acull l’Escola Municipal de Música, que existeix com a subseu de l’Escola Municipal de Música de Vidreres. Durant el curs escolar s’ofereixen estudis de sensibilització musical pels més petits i el grau elemental pels escolars de cicle de primària, a més disposeu de la possibilitat de cursar hores d’instrument “a la carta”, podeu triar entre fer mitja hora o una hora setmanal. Si desitgeu més informació poseu-vos en contacte amb el Centre Cívic de Sils de forma presencial de dilluns a divendres matins i tardes, per telèfon 972 853 913 o 649 402 246 i també a través dels correus electrònics centrecivicsils@sils.cat i ycmusica@hotmail.com. Trobareu més informació si cliqueu sobre l’enllaç.

  Servei d’assessorament sobre la llei d’estrangeria Els dilluns de 4 a 6 de la tarda el Consell Comarcal de la Selva ofereix informació, assessorament legal i suport jurídic per resoldre qüestions relacionades amb la llei d’estrangeria (residència, treball, reagrupaments familiars, nacionalitat…).  Actualment, per motius de la Covid-19, l’atenció s’està portant a terme majoritàriament per telèfon. Tant per l’atenció presencial com telemàtica, cal demanar cita prèvia al personal del Centre civic de Sils (972 853 913) o bé trucant al telèfon del Consell: 872 973 003. Trobareu més informació si cliqueu sobre l’enllaç.

  Servei d’Orientació Laboral Els serveis d’orientació de la Xarxa-SIO, amb la seva borsa de treball associada, s’ofereixen cada dimecres del Centre Cívic de Sils però cal demanar cita prèvia al personal del Centre cívic de Sils o del Consell Comarcal de la Selva 673 038 887 o siosils@selva.cat. Consulteu el seu espai web. Trobareu més informació si cliqueu sobre l’enllaç.

  Servei d’Empresa Cada dos dimecres podeu venir al Centre Cívic de Sils a fer ús dels serveis de suport a les empreses. Demaneu-nos cita prèvia trucant al  634210552 o escrivint a sfabrega@selva.cat, o posant-vos en contacte amb el personal del Centre cívic de Sils 972 853 913 o escrivint a centrecivicsils@sils.cat. Trobareu més informació si cliqueu sobre l’enllaç.

  SIAD Servei d’informació i atenció a les dones, al qual us podeu acollir adreçant-vos abans als Serveis socials de l’Ajuntament de Sils. Trobareu més informació si cliqueu sobre l’enllaç.

  SOS Servei d’orientació i suport en addiccions i consums de drogues, per poder assistir, heu de contactar a través de joves@sils.cat i 638 924 686. Trobareu més informació si cliqueu sobre l’enllaç.

  ACTIC Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Som centre col·laborador de la Generalitat en tant que cedim l’aula i el maquinari per poder realitzar les proves dels tres nivells als quals es poden inscriure els aspirants. Al següent enllaç trobareu tota la informació i el calendari de proves.

  Cursos de català reconeguts pel CPNL (Consorci per a la Normalització Lingüística). Cliqueu sobre l’enllaç per visitar el web de la comarca de La Selva.

  Orientació i tallers a càrrec de la Fundació Gentis. Cliqueu sobre l’enllaç per obtenir més informació.

  Telecentre. Coincidint amb l’horari d’atenció del personal municipal, podeu gaudir d’ordinador amb connexió a internet o wifi i també d’escàner. Seguint les restriccions del Procicat a causa de la Covid, actualment l’aforament és limitat.