Instal·lacions esportives municipals

1-ZONA POLIESPORTIVA MUNICIPAL

Construïda en diverses fases i situada entre l’avinguda Barceloneta i la Plaça dels Esports, aquesta zona disposa dels següents equipaments:

PAVELLÓ MUNICIPAL

El Pavelló Municipal és una de les instal·lacions més emblemàtiques del municipi de Sils. Es va inaugurar a principis del 2002, amb la presència del conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, el senyor Artur Mas.

L’edifici respon a una arquitectura moderna i singular però funcional. En el pavelló hi ha una pista de 40×20 metres que es pot dividir en tres espais mitjançant dues cortines plegables, grades per a 250 espectadors, gimnàs, vestidors, magatzems i bar.
Aquesta instal·lació dona cobertura a diverses activitats esportives organitzades pels clubs locals durant tot l’any (bàsquet, patinatge, jiu-jitsu…) i serveix també per allotjar activitats extraordinàries que es porten a terme al nostre municipi durant tot l’any (arribada dels reis, sardanes sopars, festa major…)
Donat que el pavelló es troba a poca distància dels centres escolars, permet que molts nens en puguin fer ús durant la seva jornada escolar, sense haver-se de desplaçar gaire.

PISCINES MUNICIPALS
Inaugurades l’estiu de 1986 les piscines municipals de Sils consten de dos vasos, un de 25 x 12,5 metres i l’altre de 6 x 12,5 metres, amb una àmplia zona de gespa per gaudir del sol, vestidors i servei de bar. Aquesta instal·lació està oberta al públic durant els mesos d’estiu i presta servei també a diverses activitats organitzades per entitats locals durant els mesos d’estiu. (Casals, Estades, Campus…)

Podeu consultar els preus de l’estiu de 2023 (període activitat del 3 de juny al 3 de setembre de 2023).

PISTES DE PÀDEL MUNICIPALS
En funcionament des del passat 2015, a la zona esportiva municipal funcionen dues pistes de pàdel que varen substituir l’antiga pista de tennis. Es pot accedir a elles durant tot l’any mitjançant el programa de lloguer que trobareu en aquesta web municipal. També si programen cursos d’iniciació i perfeccionament regularment.
Les Pistes de Pàdel són obertes des de dilluns 19 de maig de 2020 (fase 1 desconfinament Covid-19) , utilitzeu l’aplicació de reserves.


PISTA POLIESPORTIVA COBERTA
Situada dintre la mateixa zona esportiva, al costat de les pistes de pàdel i de la piscina municipal, trobem la pista poliesportiva coberta, amb una pista de 40 x 20 metres i tres magatzems, en la que es porten a terme diverses activitats, tant de caràcter esportiu, com lúdic i social.

GIMNÀS MUNICIPAL
En data 6 de març de 2011 va tenir lloc la inauguració del Gimnàs Municipal ubicat al mateix edifici del Pavelló d’esports. Aquesta nova instal·lació en data 7 de març ha començat el seu funcionament amb gran participació.
El gimnàs es troba ubicat a l’antiga terrassa-coberta de la zona de vestuaris de l’edifici Pavelló Esportiu. La instal·lació compta amb una superfície útil total al voltant de 320,00 m2, distribuïts entre una recepció d’entrada directament des de l’interior del pavelló, cinc sales (tres sales per activitats dirigides, una sala fitness i una sala de massatges), dos vestuaris, un per homes i un per dones, un lavabo per a minusvàlids, un bany, un passadís, una zona de taquilles, un magatzem i una zona de saunes.
Aquest espai es proposa com un equipament autònom, però en l’actualitat es troba vinculat a les instal·lacions, fent de complement l’edifici del Pavelló en el qual la pràctica de l’esport és habitual. L’espai està gestionat per l’Ajuntament i les activitats dirigides que actualment es realitzen són pilates, ciclo-indoor, aerotono, aerodance,G.A.C., body balance, T.R.O. i la sala de fitness.

Podeu consultar els horaris de la temporada 2023-2024 a partir del 18 de setembre.


2-CAMP DE FUTBOL MUNICIPAL I CENTRE SOCIAL I ESPORTIU “LES MALLORQUINES”

També construït amb diverses fases, el complex Esportiu situat a Mallorquines consta de les següents instal·lacions:

CAMP DE FUTBOL
El futbol és una activitat que gaudeix d’una llarga tradició al municipi de Sils. La pràctica més o menys organitzada es va iniciar l’any 1927, sota l’impuls de Lluís Juher Sala, qui va fundar, amb més voluntat que recursos, la Unió Sportiva de Sils. En aquells primers temps, i fins als anys setanta, es jugava al camp de Can Cuca, arrendat per l’Ajuntament.
D’aleshores ençà, però, les coses han canviat molt. Des del 1973 el camp es troba a Les Mallorquines, i disposa de gespa artificial des de l’any 2000.
Amb aquest equipament, s’estableix un nivell de qualitat immillorable en la pràctica esportiva a Sils, cosa que, indubtablement, fa que els seus habitants en gaudeixin.
L’any 2007, es va inaugurar l’edifici que actualment alberga els vestidors, els magatzems, els despatxos i la sala polivalent (Centre social i esportiu Les Mallorquines, c/Anselm Clavé 8-16) que permet fer activitats de diversos caires, tant als clubs esportius com a les associacions i entitats locals.

El 12 d’octubre de 2009 es van inaugurar les obres de millora realitzades al camp de futbol, formades pel canvi de la gespa artificial, la ubicació d’una construcció destinada a bar, la remodelació de l’antiga entrada i la incorporació de nous elements: clorador, canvi d’ubicació de la caseta de les bombes impulsores, col·locació d’un marcador electrònic i el nou sistema de reg que permet la programació del reg segons les necessitats.
El sistema implantat de recuperació de l’aigua, tant de la pluja com del reg, ha suposat un avanç en temes de sostenibilitat i estalvi de consum. Aquest sistema està format per un sistema de recollida d’aigua i conducció fins als dipòsits, on un cop filtrada i clorada queda emmagatzemada per a la seva propera reutilització.
Cal destacar també la incorporació d’un tractor nou i els complements específics per a treballar aquest tipus de gespa, d’aquesta manera s’aconsegueix un manteniment adequat i una durabilitat més llarga als materials que formen part del terreny de joc.
Tot plegat conforma un complex esportiu modern i d’àmplia capacitat, que dona servei a un gran nombre d’usuaris, en diverses activitats, amb el futbol com a protagonista principal.
Consulteu els preus públics a l’ordenança 22.01 a través de l’enllaç següent:

PARCS URBANS I ITINERARIS SALUDABLES


EN TOT EL MUNICIPI:

CIRCUITS DE SALUT
El Pla d’activitat física “esport i salut” és una campanya per fer augmentar el nivell de pràctica d’activitat física de la població que pretén facilitar la incorporació de l’activitat física en la vida diària i potenciar un estil de vida actiu.
Per això s’han senyalitzat 4 circuits de diferent distància de manera que es puguin adequar a les diferents fases del Pla:
Fase d’inici
Durada: 2 mesos
Temps caminant: 20 minuts al dia
Freqüència: 3 dies alterns a la setmana
Progrés: Augmenta uns minuts cada setmana

Fase de millora
Durada: 2 mesos
Temps caminant: entre 40 i 55 minuts al dia
Freqüència: 4 dies setmanals (1r mes) i 5 dies setmanals (2on mes)
Progrés: Augmenta uns minuts cada setmana fins a arribar a 60 minuts per dia. O prova d’augmentar el ritme i la distància mantenint el temps.

Fase de manteniment
Durada: d’ara endavant
Temps caminant: uns 60 minuts al dia
Freqüència: Entre 5 i 7 dies setmanals
Progrés: Durant els 2 primers mesos d’aquesta fase hauràs de caminar més ràpidament, trigant menys en fer la mateixa ruta. Aleshores estaràs en forma i podràs seguir fent salut amb aquestes o altres rutes o activitats del municipi.

Els quatre circuits habilitats es diferencien cada un per un color diferent: